Universitatea Nationala de Aparare

"Carol I"

 • UNAp
 • UNAp 2
 • UNAp 18
 • UNAp 11
 • UNAp 9
 • UNAp 4
 • UNAp 9
 • UNAp 5
 • UNAp 3
 • UNAp 6
 • UNAp 8
 • UNAp 7
 • UNAp 10

 

Despre UNAp 

Universitatea a fost fondată în anul 1889, de către generalul Ştefan Fălcoianu, fiind a şasea scoală de stat major din Europa, alături de cele din Berlin, Viena, Paris, Torino şi Bruxelles, având iniţial numele de "Şcoala Superioară de Război".

Influenţele franceză, germană şi sovietică şi-au făcut simţite prezenţa în procesul de pregătire în cadrul acestei instituţii. "LABOR IMPROBUS OMNIA VINCIT!" - MUNCA STĂRUITOARE ÎNVINGE ÎNTOTDEAUNA! Acesta este motto-ul care a stat la baza educării şi pregătirii a unui numar foarte mare de ofiţeri din toate categoriile de forţe armate, de la înfiinţare şi până în prezent.

Învăţământul în Universitatea Naţională de Apărare "Carol I" asigură o pregătire completă şi complexă menită să consolideze instrumentarul ştiinţific şi metodologia necesară utilizării superioare a principiilor şi normelor acţiunii şi conducerii militare de nivel tactic interarme, operativ şi strategic în timp de pace, criză şi război.

Investiţia în educaţie are efecte pe termen lung iar principiul e valabil şi pentru domeniul securităţii şi apărării naţionale.

Prestigioasă instituţie de învăţământ, cercetare şi cultură, Universitatea Nationala de Aparare "Carol I" oferă numeroase programe de studii la mai multe niveluri şi forme de pregătire universitară: programe de doctorat, programe de masterat, programe de licenţă, specializări de învăţământ deschis la distanţă, precum si alte cursuri de perfecţionare.

 Click aici

 

..:: STRATEGII XXI + NEWS

STRATEGII XXI

Sub egida STRATEGII XXI se derulează anual o serie de conferinţe ştiinţifice de amploare, organizate de către facultăţi şi centre de cercetare din universitate.

Pentru mai multe informatii click aici


STRATEGII XXI - FCSM

“TEHNOLOGII – APLICATII MILITARE, SIMULARE SI RESURSE” Facultatea de comandă şi stat major Bucureşti, 21-22 mai 2020

Pentru mai multe informatii click aici


STRATEGII XXI - FSA

“SCHIMBĂRI STRATEGICE ÎN SECURITATEA ŞI RELAŢIILE INTERNAŢIONALE” Facultatea de Securitate şi Apărare Bucureşti, 09-10 aprilie 2020

Pentru mai multe informatii click aici


STRATEGII XXI - Scoala Doctorala

Conferinţa internaţională „GLOBAL SECURITY AND NATIONAL DEFENCE” UNIVERSITATEA NAŢIONALĂ DE APĂRARE “CAROL I” SCOALA DOCTORALA Bucureşti, România, 07 - 08 mai 2020

Pentru mai multe informatii click aici


 

EVENIMENTE

 

 

 

COMUNICATE DE PRESA

 

 

   

ANUNTURI

 

 

 

FACULTATI SI DEPARTAMENTE ALE UNIVERSITATII NATIONALE DE APARARE "CAROL I"

 

Facultatea de comandă şi stat major
Facultatea de securitate si aparare
Departamentul regional de management al crizelor şi operaţiilor multinaţionale
(D.R.M.C.O.M.)
FCSM
FSA
DRMCOM
Centrul de Limbi Straine 
Colegiul National de Aparare 
Departamentul Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Aparare
(D.R.E.S.M.A.R.A.)
CLS
CNAp
DRESMARA
Departamentul pentru învăţământ distribuit avansat la distanţă
Centrul de Drept Internaţional Umanitar
Centrul de Studii Strategice de Apărare şi Securitate
(C.S.S.A.S.)
DIDAD
CDIU
CSSAS
     

 

ADMITERE  2020

  

REGULAMENT DE ORGANIZARE ŞI DESFĂŞURARE A  ADMITERII ÎN UNIVERSITATEA NAŢIONALĂ DE APĂRARE „Carol I”, ÎN ANUL UNIVERSITAR 2020 - 2021 CLIC PT DESCHIDERE PDF

MAI MULT

   


 

 Biblioteca digitală UNAp

   

Biblioteca universitară a Universității Naționale de Apărare „Carol I” sprijină învățământul online punând la dispoziția studenților și cursanților resurse electronice în format full-text, pe Platformele „Biblioteca digitală UNAp” și ILIAS, itemul „Literatură militară generală”.

Totodată, prin Catalogul on-line al Bibliotecii universitare sunt asigurate și legăturile spre alte surse de informații utile, precum: manifestări științifice, studii și lucrări de cercetare realizate de către Centrul de studii strategice de apărare și securitate, baze de date științifice și periodice militare.

 Accesul la resursele electronice este pus la dispoziție la adresele:

biblioteca.unap.ro

bibliotecadigitala.unap.ro 

 


 

 Glosar 


 

DECLARATIA SENATULUI UNIVERSITATII ATIONALE DE APARARE "CAROL I" CU PRIVIRE LA ANUL CENTENARULUI MARII UNIRI 

 

 

 

OFERTA EDUCATIONALA

  

În urma vizitei de acreditare A.R.A.C.I.S., începând cu anul universitar 2019-2020, Universitatea Națională de Apărare ”CAROL I” a devenit instituție furnizoare de programe de formare psihopedagogică în vederea certificării pentru profesia didactică (nivelul I și nivelul II).

 

 

LICENTA

 

 

MASTERAT

 

 

DOCTORAT

 

 

CURSURI

 

 

În baza aprobării șefului Statului Major al Apărării, pe raportul înregistrat cu nr. A2-541, din 08.05.2020, și a prevederilor „Dispoziției privind finalizarea programelor de studii și de formare inițială și continuă în anul 2020”, nr. DGMRU 12/19.05.2020, învățământul în Universitatea Națională de Apărare „Carol I” se va desfășura în perioada 18.05-30.09.2020, prin activități online și de tip „față în față”.

MAI MULT

 

Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, ca membră a Asociaţiei Universităţilor, Institutelor de Cercetare - Dezvoltare şi Bibliotecilor Centrale Universitare din România - „Anelis Plus”, este invitată de către Enformation împreună cu editurile academice şi companiile partenere, ca în fiecare an, să participe la Conferința cu tema:

“Acces la literatura științifică: Romanian International Conference for Education and Research”, ediţia a VIII-a, ce va avea loc în perioada 27-29 octombrie 2020.

Romanian Conference for Education and Research devine exclusiv eveniment #online în 2020!

La eveniment participă speakeri de top care vor aborda subiecte de actualitate și de interes general, precum:

 • Transdisciplinaritate în Educație și Cercetare.
 • Importanța Comunităților Educaționale.
 • Open-Science.
 • Eșecul în Cercetare.
 • Motivația în Educație și Cercetare.

Prezența la eveniment oferă participanților atât posibilitatea de a lua contact cu reprezentanții editurilor partenere ale Asociației Anelis Plus dar și cu alte edituri de renume mondial, cu speakeri de talie internațională, de a lua cunoștință cu tendințele pe plan internațional privind documentarea știintifică, soluțiile destinate documentării multidisciplinare și de a participa la diferite seminarii susținute de către edituri pe diverse teme de actualitate.

Studentii beneficiaza de acces gratuit la Conferința Enformation daca accesează Profilul Instituțional de pe platforma Enformation și completează formularul de înregistrare!

 

contact

Telefon centrala: 021.319.48.80

Fax: 021.319.48.66

U.N.Ap. "Carol I" - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Biblioteca - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Editura - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Consortiul Institutiilor Militare - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ofiter de relatii publice - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Universitatea Nationala de  Aparare "Carol I"

Sos. Panduri nr. 68-72, sector 5,

Bucuresti

 

Punct de contact pentru ducerea la indeplinire a prevederilor O.U.G. nr. 41/2016: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

 

 


 

0.png0.png2.png8.png6.png5.png6.png9.png
Today723
Yesterday1016
This week2577
This month1739
Total286569

Miercuri, 02 Decembrie 2020 15:32

   MApN