Universitatea Nationala de Aparare

"Carol I"

  

 

FESTIVITATEA DE ABSOLVIRE A PROMOȚIEI 123 „GENERAL IOAN-EMANOIL FLORESCU”

 


 

Festivitatea de absolvire a Promoției 123 „General Ioan-Emanoil Florescu” a Universității Naționale de Apărare „Carol I” a avut loc astăzi, 14 iulie 2020, la sediul instituției noastre.

Cu prilejul festivității de absolvire, universitatea  a aniversat 131 de ani de la înființarea Școlii Superioare de Război fiind, la acea vreme, prima instituție militară de învățământ superior din Balcani și a șasea din Europa, alături de cele din Berlin, Viena, Paris, Torino și Bruxelles.

Pe parcursul anului universitar 2019–2020, peste 1500 de studenți şi cursanți ne-au pășit pragul, urmând programele de studii universitare de licență, masterat și doctorat, precum şi programele postuniversitare şi cursurile de specializare.

Comandantul (rectorul) Universității Naționale de Apărare „Carol I”, domnul general de brigadă Dorin-Corneliu Pleșcan, le-a transmis absolvenților:

Sunteți parte din Promoția „General Ioan–Emanoil Florescu”, personalitate marcantă a neamului românesc, care s-a dedicat, cu toată energia, făuririi unui stat și unei armate moderne […] Drumul pe care l-ați ales necesită existența a minimum trei calități: Onoare, Demnitate și Spirit de sacrificiu. Avem nevoie de modele pentru generațiile ce vor veni după noi. Aveți misiunea de a valorifica potențialul şi capabilitățile ce vă vor fi încredințate în structurile din care veți face parte, pentru menținerea nivelului de operaționalizare atins și creșterea capacității de luptă. În anii ce vor urma, nu vă uitați colegii, continuați relaționarea, deoarece aceasta va contribui la rezolvarea majorității situaților dificile pe care le veți întâmpina de-a lungul carierei.

Tot cu acest prilej, comandantul (rectorul) instituției noastre, domnul general de brigadă prof.univ.dr. Dorin-Corneliu Pleșcan, a primit, în numele instituției noastre, emblema de onoare a Comandamentului Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu”.

La acest important eveniment pentru întreaga comunitate academică a instituției noastre au participat, ministrul apărării naționale, șeful Statului Major al Apărării, șefii categoriilor de forțe, oficialități militare și civile de rang înalt și cadre didactice universitare.

Astăzi, o nouă promoție de absolvenți își continua parcursul firesc din instituția noastră în structurile Ministerului Apărării Naționale, în misiuni internaționale sau în comandamentele Alianței Nord Atlantice.

Sincere felicitări absolvenților Promoției 123 „Ioan–Emanoil Florescu” și mult succes în cariera militară.

 

                 

 

 

STRATEGII XXI

STRATEGII XXI

Sub egida STRATEGII XXI se derulează anual o serie de conferinţe ştiinţifice de amploare, organizate de către facultăţi şi centre de cercetare din universitate.

Bucureşti, România
---

Pentru mai multe informatii click aici


STRATEGII XXI - FCSM

Conferinţa internaţională

“TEHNOLOGII – APLICATII MILITARE, SIMULARE SI RESURSE”

Facultatea de comandă şi stat major

Bucureşti, România
---

Pentru mai multe informatii click aici


STRATEGII XXI - FSA

Conferinţa internaţională

“SCHIMBĂRI STRATEGICE ÎN SECURITATEA ŞI RELAŢIILE INTERNAŢIONALE”

Facultatea de Securitate şi Apărare

Bucureşti, România
---

Pentru mai multe informatii click aici


STRATEGII XXI - Scoala Doctorala

Conferinţa internaţională

„GLOBAL SECURITY AND NATIONAL DEFENCE”

SCOALA DOCTORALA

Bucureşti, România
---

Pentru mai multe informatii click aici


STRATEGII XXI - CSSAS

Conferinţa Internaţională

“COMPLEXITATEA ŞI DINAMISMUL MEDIULUI DE SECURITATE”

Centrul de Studii Strategice de Apărare şi Securitate

Bucureşti, România
---

Pentru mai multe informatii click aici


STRATEGII XXI - CNAp

Conferinţa internaţională

"România şi noua dinamică de putere în relaţiile internaţionale"

COLEGIUL NAŢIONAL DE APĂRARE

Bucureşti, România
---

Pentru mai multe informatii click aici


Evenimente

Comunicate

Anunturi

      Universitatea Națională de Apărare ,,Carol I”

   MApN