Universitatea Nationala de Aparare

"Carol I"

ASISTENTA RELIGIOASA


 

 

O data cu reintegrarea asistentei religioase in mediul militar romanesc, s-a simtit si aici nevoia unui lacas de cult.


Din acest motiv, o data cu incadrarea preotului militar, la initiativa personalului, s-a hotarat construirea unei capele militare pentru aceasta institutie, cu hramul Sfantului Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir, care a fost comandant de ostiri.

biserica

Pe amplasamentul de care dispunem va mai fi situata si o clopotnita cu pangar pentru carti si icoane, ambientul fiind întregit cu o poarta maramureseana din lemn.
De asemenea, prin aceasta actiune este vizata instituirea unui fond de carte religioasa specifica, pentru documentarea preotilor militari, dar si a cadrelor militare.

biserica

Multumim tuturor celor care s-au implicat in sustinerea acestui proiect, acelora care au vazut importanta ce trebuie acordata asistentei religioase in mediile militare si celor care au contribuit la strangerea de fonduri necesare ridicarii acestui lacas de cult.

 
 

 

Crestinismul

 

Crestinismul este religia revelata, intemeiata de Iisus Hristos sau Mintuitorul Hristos (Mesia, Unsul lui Dumnezeu). Aceasta religie s-a raspindit, incetul cu incetul, la toate popoarele lumii, prin misionari. Totusi este religia care numara cei mai multi credinciosi, daca se face comparatie cu oricare alta religie contemporana.
Iisus Hristos este Dumnezeu Fiul intrupat pentru mintuirea lumii. Invatatura crestina s-a raspindit mai intii in mediile urbane, iar mai tarziu a patruns si in mediile rurale. In acestea din urma, credintele religioase idolatre au persistat indelung, iar raspindirea noii religii s-a facut adeseori prin martiriu: propagatorii noii credinte erau ucisi, uneori dupa chinuri prelungite, de catre adepti ai vechilor credinte. Si in prezent, in unele tinuturi ale pamantului, crestinismul se raspandeste de catre misionari care, uneori, risca sa plateasca chiar cu viata curajul lor de a vesti bastinasilor Evanghelia. Despre crestinism se poate afla mai in amanunt din scrierile sacre ale sale: Sfanta Scriptura a Vechiului si Noului Testament sau Biblia si cartile ce compun Sfanta Traditie si Traditia Bisericii (traditie dogmatica, liturgica si canonica).
Evident, esenta crestinismului nu poate fi cunoscuta decit din Evanghelii, deoarece acolo sunt insesi cuvintele Domnului.

 

 

STRATEGII XXI

Sub egida STRATEGII XXI se derulează anual o serie de conferinţe ştiinţifice de amploare, organizate de către facultăţi şi centre de cercetare din universitate.

Pentru mai multe informatii click aici


STRATEGII XXI - FCSM

“TEHNOLOGII – APLICATII MILITARE, SIMULARE SI RESURSE”
Facultatea de comandă şi stat major
Bucureşti, 21-22 mai 2020

Pentru mai multe informatii click aici


STRATEGII XXI - FSA

“SCHIMBĂRI STRATEGICE ÎN SECURITATEA ŞI RELAŢIILE INTERNAŢIONALE”
Facultatea de Securitate şi Apărare
Bucureşti, 09-10 aprilie 2020

Pentru mai multe informatii click aici


STRATEGII XXI - Scoala Doctorala

Conferinţa internaţională
„GLOBAL SECURITY AND NATIONAL DEFENCE”
UNIVERSITATEA NAŢIONALĂ DE APĂRARE “CAROL I”
SCOALA DOCTORALA
Bucureşti, România, 07 - 08 mai 2020

Pentru mai multe informatii click aici