Banner Banner Banner

 

 

SEMINARUL CU PARTICIPARE INTERNAŢIONALĂ
„Impactul statutului şi rolurilor statelor membre UE asupra evoluţiei securităţii europene”

 

Centrul de Studii Strategice de Apărare şi Securitate (CSSAS) din Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” a organizat, joi 30 mai 2013, Seminarul cu participare internaţională Impactul statutului şi rolurilor statelor membre UE asupra evoluţiei securităţii  europene.  

În acest an, evenimentul a adus la aceeaşi masă reprezentanţi ai conducerii Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Fondurilor Europene, Agenţiei Naţionale Antidrog, Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, Academiei de Studii Economice, precum şi ai Academiei Naţionale de Apărare „G. S. Rakovski”, Bulgaria, asigurând astfel schimbul de opinii şi idei în diferite medii ştiinţifice.

Participarea experţilor din ţara vecină a reprezentat pentru specialiştii români, pe de o parte, o oportunitate de a le împărtăşi invitaţilor străini din experienţa românească şi, pe de altă parte, posibilitatea de a cunoaşte punctele de vedere, aspiraţiile şi aşteptările invitaţilor bulgari prezenţi la seminar.

Manifestarea ştiinţifică a adus în prim planul dezbaterilor, rolul statului naţional în asigurarea securităţii europene, evidenţiindu-se necesitatea concentrării eforturilor statelor membre ale UE în direcţia promovării intereselor naţionale şi europene.

Mulţumim tuturor participanţilor!

 

 

 

   back