Banner Banner Banner

 

 

Competiţia sportivă internaţională RedBull Xalpes

 

Locotenent-colonelul Daniel Pisică din Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” reprezintă România la competiţia sportivă internaţională RedBull Xalpes din 2013, care va începe pe 7 iulie. Puţini sunt cei care reuşesc să fie pe lista participanţilor la această competiţie legendară, considerată a fi cea mai dură din întreaga lume.

Echipa de aur formată din Toma Coconea şi Daniel Pisică, va concura sub culorile Drapelului Naţional, având suportul a mii de fani din întreaga lume, pentru a ajunge prima la Monaco, punctul final al competiţiei.   

Daniel Pisică, românul pentru care patriotismul este mai mult decât un cuvânt, alpinist, instructor de zbor, cascador profesionist, ocupă în prezent funcţia de instructor sportiv la Centrul de pregătire a cadrelor militare în domeniul educaţiei fizice şi sportului în armată din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I”. A ştiut mereu ce cale trebuie să urmeze în viaţă. Pentru el zborul reprezintă sublimul, libertatea şi acel lucrul la care nu poate să renunţe niciodată. Daniel Pisică este într-un cuvânt un om COMPLET, promotor al valorilor şi simbolurilor româneşti, care face cinste Armatei Române şi României în întreaga lume.

Participarea sa la competiţia RedBull Xalpes nu este deloc întâmplătoare, având în vedere experienţa solicitată atleţilor selectaţi a participa la acest concurs.

Istoria RedBull Xalpes a început în 2003, când a avut loc ediţia inaugurală, iar de atunci, la fiecare 2 ani, un grup restrâns de atleţi, riguros selectaţi, se pregătesc de aventura vieţii lor: Redbull Xalpes - o competiţie unică, un altfel de biatlon, unul în care cele două probe sunt pe cât de inedite, pe atât de diferite.

Fiecare competitor trebuie să parcurgă  un traseu liniar de aproape 1000 de km în Alpi, de la Salzburg la Monaco, în zbor cu parapanta sau alergând. Atleţii trebuie să treacă peste orice instinct de conservare, să-şi învingă temerile şi să-şi depăşească limitele.

Echipa este alcătuită din pilot şi suporter. Pilotul, Toma Coconea, este cel care trebuie să parcurgă întreaga distanţă pe jos sau în zbor. Suporterul, Daniel Pisică, are un rol covârşitor, fiind cel care se îngrijeşte de mâncare, de informare, de cercetarea terenului şi până la urmă de întreaga asistenţă tactică şi logistică. Totodată suporterul este un om cu o vastă experienţă în zborul cu parapanta şi în alpinism, necesară în luarea celor mai bune decizii pentru competiţie. Orice abatere de la reguli atrage penalităţi dure. Fiecare atlet este echipat cu un transmiţător GPS care monitorizează în timp real locaţia sa. Oficialii şi fanii deopotrivă pot urmări în acest fel competiţia. La fiecare 48 de ore ultimul concurent este eliminat din competiţie, măsură de motivare suplimentară a organizatorilor în partea de jos a clasamentului.

Competiţia se termină la 48 de ore după ce primul atlet a aterizat la punctul terminus aflat pe mare, la Monaco.

Dorim echipei noastre multă baftă şi sperăm că anul acesta va fi anul României!

 

 

 

 

 

   back