Banner Banner Banner

 

 

Vizita unei delegaţii de la Universitatea Naţională de Apărare şi Academia de Ştiinţe Militare din Republica Populară Chineză la Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” 

 

O delegaţie militară din Republica Populară Chineză a vizitat Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, joi 21 mai 2015.

Delegaţia militară a fost primită de comandantul (rectorul) Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I”, domnul general de flotilă aeriană prof.univ.dr. Gabriel-Florin Moisescu.

Programul activităţii a inclus prelegeri susţinute de membrii delegaţiei chineze pe următoarele teme: Politica de apărare naţională a Chinei, Strategia militară a Chinei, dezvoltare şi evoluţie a acesteia. În cele ce au urmat, cercetătorii Centrului e studii strategice de apărare şi securitate din Universitatea Naţională de Apărare “Carol I“, alături de Institutul pentru Studii Politice de Apărare şi Istorie Militară au organizat o Masă rotundă cu dezbateri şi discuţii pe două teme deosebit de importante: Locul şi rolul Chinei în lume şi Principalele ameninţări la adresa Chinei.

Evenimentul s-a încheiat printr-un schimb de atenţii simbolice şi semnarea de către şeful delegaţiei chineze, domnul general maior Kong Li în Cartea de onoare a Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”.

Activitatea face parte din Planul Bilateral de Cooperare pentru anul 2015. 

 

 

 

   back