Banner Banner Banner

 

 

Vizita unei delegaţii de la Universitatea Naţională de Apărare

din Republica Islamică Pakistan la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”

 

În perioada 24 – 29.04.2016 Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” a primit vizita de informare şi documentare a unei delegaţii de cursanţi şi cadre didactice de la Universitatea Naţională de Apărare din Republica Islamică Pakistan.

Delegaţia a fost primită de comandantul (rectorul) universităţii, domnul colonel profesor universitar doctor Gheorghe Calopăreanu în ziua de 25.04.2016, ocazie cu care au fost susţinute prezentări cu privire la organizarea şi desfăşurarea procesului de învăţământ din instituţia noastră şi au fost purtate discuţii cu privire la aspecte de cooperare bilaterală.

În zilele următoare, Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” a organizat pentru delegaţia pakistaneză o serie de vizite la Statul Major General, statele majore ale categoriilor de forţe, Ministerul Afacerilor Externe, Administraţia Prezidenţială, în cursul cărora a primit informaţii relevante şi a purtat discuţii cu privire la procesul de transformare al Forţelor Armate ale României, organizarea şi misiunile categoriilor de forţe, politica externă a României, viziunea strategică a României în zona Mării Negre.

Totodată, unul din punctele de interes pentru delegaţia pakistaneză pe durata şederii acesteia în ţara noastră l-a constituit industria românească de apărare. În acest sens, universitatea noastră a găzduit o întâlnire cu reprezentanţi ai Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri şi ai unui număr de companii din sectorul industriei de apărare, precum şi o vizită la SC IAR SA Braşov.

 

 

 

 

 back