Banner Banner Banner

 

 

Exerciţiul „UNAp-2016” – apogeul anului de învățământ 

 

În perioada 23.05–03.06.2016 la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” s-a desfăşurat Exerciţiul „UNAp-2016”, organizat anual în instituţia noastră din 2004, reprezentând proba de foc pentru studenţi, cursanţi şi cadre didactice.

„UNAp – 2016” este un exerciţiu complex, integrator, multieșalon, de comandament, pe hartă şi în Centrul pentru jocuri de război și experimentări doctrinare cu scopul de a antrena ofițerii studenți pentru planificarea dislocării, întrebuințării și sprijinului forțelor armate în cadrul unei operații ofensive întrunită multinațională, folosind capabilitățile sistemului integrat de comandă și control. Totodată s-a urmărit dezvolatera deprinderilor acestora pentru conducerea dislocării și pentru conducerea și executarea acțiunilor militare planificate, întrebuințând sistemul de simulare Joint Conflict and Tactical Simulation (JCATS).

În cadrul exercițiului au fost implicați ofițerii de comandă și stat major de la: cursul postuniversitar de conducere strategică (eșalon strategic); cursul postuniversitar de conducere (eșalonul operativ); masterul de conducere interarme – forțe terestre navale, aeriene și management logistic (eșalonul tactic).

Și la ediția din acest un comandament tip brigadă din cadrul Brigăzii 2 Infanterie “Rovine” Craiova a fost prezent la exercițiu sprijinind în mod eficient şi constructiv desfăşurarea în condiţii cât mai reale a scenariului.

Analiza postacţiune a încheiat Exerciţiul “UNAp–2016”.

 

 

 

 back