Banner Banner Banner

 

                                                                                                                                                   

 

Vizita unei delegaţii militare de profesori şi cursanţi

de la Universitatea Naţională de Apărare din Beijing, R. P. Chineză

 

În perioada 07-10.07.2016, Universitatea Naţională de Apărare „CAROL I” a primit vizita unei delegaţii militare de profesori şi cursanţi de la Universitatea Naţională de Apărare din Beijing, Republica Populară Chineză.

La iniţiativa partenerului chinez, delegaţia, formată din 50 de ofiţeri şi generali chinezi, a efectuat în ţara noastră o călătorie de informare şi documentare, ca parte a programului de instruire pe care îl urmează. 

Vineri 8 iulie 2016, oaspeții chinezi au fost primiți la Statul Major General, unde le-au fost furnizate informaţii relevante despre Forţele Armate ale României. Tot în cursul zilei de vineri, delegaţia a fost primită la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” de comandantul instituției, domnul colonel profesor universitar doctor Gheorghe Calopăreanu, ocazie cu care oaspeții chinezi au asistat la două prezentări: a Universității Naționale de Apărare „Carol I” și a Centrului de Prevenire a Conflictelor și Early Warning.

Totodată, au fost organizate întâlniri cu reprezentanţi ai Statului Major al Forțelor Terestre, unde delegaţia chineză a asistat la o expunere privind Forțele Terestre Române

 

 

 

 back