Banner Banner Banner


Vizita decanului Facultății de comandă și stat major

din cadrul Academiei de conducere a Bundeswehrului

la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”

 

Universitatea Națională de Apărare „Carol I” a primit vizita unei delegații de la Academia de conducere a Bundeswehrului, miercuri 22 februarie 2017.

Delegația, condusă de domnul general de brigadă Thomas Hambach, decanul Facultății de comandă și stat major din cadrul Academiei de conducere a Bundeswehrului și însoțită de atașatul apărării Germaniei la București, a fost primită în Holul de onoare al instituției noastre de comandantul (rectorul) Universității Naționale de Apărare „Carol I”, domnul colonel prof. univ. dr. Gheorghe Calopăreanu.

În prima parte a evenimentului, oaspeții germani au primit informații relevante despre concepția învățământului militar din Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, Facultatea de comandă și stat major, cursul de Conducere strategică și Departamentul regional de management al crizelor și operații multinaționale.

În cele ce au urmat, domnul general de brigadă Thomas Hambach a realizat o prezentare a Academiei de conducere a Bundeswehrului. Cu acest prilej, decanul Facultății de comandă și stat major a subliniat câteva aspecte privind organizarea instituției, cursuri desfășurate, criterii de secție și ascensiunea în carieră.

Oaspeții germani au discutat cu reprezentanții UNAp „Carol I” despre o viitoare cooperare între cele două instituții de învățământ militar superior și s-au întâlnit cu ofițerii români care au absolvit Academia de conducere a  Bundeswehrului.

La finalul vizitei, domnul general de brigadă Thomas Hambach a semnat în Cartea de onoare a Universității Naționale de Apărare „Carol I”.

 

 

   back