Banner Banner Banner

Vizita domnului Harlan K. Ullman

la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”

 

În data de 1 martie 2017, domnul Harlan K. Ullman, membru al board-ului STRATEGIKON și Senior Advisor la Consiliul Atlantic, a susținut prelegerea cu tema „An effective brains based strategy for the 21-st century”, în Aula instituției noastre.

Domnul Harlan K. Ullman a fost audiat de experți de la STRATEGIKON, cadre didactice, cercetători științifici, studenți și cursanți ai programelor de studii din Universitatea Națională de Apărare „Carol I”.

În cea de-a doua parte, domnul Ullman a asistat la prezentarea Departamentului regional de management al crizelor și operații multinaționale, susținută de domnul colonel lect. univ. dr. Eduard Vitalis, șeful Centrului de pregătire în managementul crizelor din cadrul departamentului.

Activitatea s-a încheiat printr-un schimb de atenţii simbolice şi semnarea de către domnul Harlan. K. Ullman în Cartea de onoare a Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”.

          ***

Dr. Harlan K. Ullman este președintele Grupului Killowen, a cărui activitate este de consiliere a decidenților guvernamentali și ai industriei, precum și președintele Companiei CNIGuard Ltd, o firmă britanică bazată pe o tehnologie de înaltă performanță, care are ca principal domeniu de activitate protecția infrastructurilor critice.

Creator al doctrinei de tip „shock and awe”, în prezent promovează una de tip „brains based approach to strategic thinking”.

Domnul Ullman este editor recunoscut în publicații precum  United Press International’s (UPI) și Pakistan Daily Times, premiat cu distincția Arnaud de Brochgrave.

De asemenea, este Senior Advisor în cadrul Business Executives for National Security (BENS) și face parte din numeroase comisii, atât din sectorul public, cât și din cel privat.

Ultima sa carte publicată este intitulată A Handful of Bullets: How the Murder of Archduke Franz Ferdinand Still Menaces the Peace, iar următoarea sa publicație  - Anatomy of Failure: Why America Loses Every War It Starts - va fi lansată în acest an.

 

 

   back