Banner Banner Banner


Vizita șefului Statului Major al Forțelor Terestre din Germania

la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”

 

Universitatea Națională de Apărare „Carol I” a primit vizita domnul general – locotenent Jorg VOLLMER, șeful Statului Major al Forțelor Terestre din Germania, astăzi 28 martie  2017.

Delegația, însoțită de șeful Statului Major al Forțelor Terestre din România, domnul general-locotenent dr. Dumitru SCARLAT și de atașatul apărării Germaniei la București, domnul locotenent – colonel Marc ASCUI, a fost primită în Holul de onoare al instituției noastre de comandantul (rectorul) Universității Naționale de Apărare „Carol I”, domnul colonel prof.univ.dr. Gheorghe CALOPĂREANU.

În prima parte a activității, membrii delegației au purtat discuții cu conducerea universității, iar apoi s-au deplasat în Aula universitară, unde domnul general – locotenent Jorg VOLLMER a susținut în fața studenților, cursanților, cadrelor didactice și cercetătorilor științifici din UNAp „Carol I” o prelegere cu tema „Very High Readiness Joint Task Force and Germany in NATO”.

La finalul vizitei, șeful Statului Major al Forțelor Terestre din Germania a semnat în Cartea de onoare a Universității Naționale de Apărare „Carol I”.

Vizita a reprezentat un bun prilej de intensificare a cooperării între Forțele Terestre ale României și ale Germaniei.

 

 

   back