Banner Banner Banner

 

 

EXERCIŢIU COMUN ÎN DOMENIUL SITUAŢIILOR DE URGENŢĂ

LA UNIVERSITATEA NAȚIONALĂ DE APĂRARE „CAROL I"


Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă organizează miercuri 8 iunie 2016, începând cu ora 09.00, un exerciţiu comun în domeniul situaţiilor de urgenţă, cu tema: „Managementul unor situații de urgență determinate de cauze naturale (cutremure/căderi de meteoriți) și/sau tehnologice (explozii/incendii). Formularea propunerilor pentru perfecționarea conținutului planurilor de cooperare și al planurilor de răspuns la urgențe civile”.

Exercițiul va fi condus de către Valentin Toma, cadru tehnic cu atribuții de apărare împotriva incendiilor și va fi împărțit în trei etape:

  1. Prezentarea facilităților de pregătire a studenților pentru participarea la procesele de luare a deciziilor și de conducere /coordonare integrată a intervenției în situații de urgență;
  2. Desfășurarea exercițiului de intervenție și de cooperare cu ISU București – Ilfov pentru înlăturarea efectelor produse de căderea unor meteoriți care au provocat cutremure, explozii și incendii.
  3. Expuneri și dezbateri privind managementul integrat al situațiilor de urgență susținute de:

- comandantul (rectorul) Universității Naționale de Apărare „Carol I”, domnul colonel prof.univ.dr. Gheorghe Calopăreanu;

- secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, domnul dr. Raed Arafat;

- inspectorul General al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, domnul general de brigadă dr. Ovidiu Vasilică;

- comandantul Centrului National Militar de Comandă (nucleu), domnul comandor Vasile Toader;

- directorul onorific al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, domnul prof. dr. Gheorghe Mărmureanu.

La activitate vor fi prezenţi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Direcţiei Domenii şi Infrastructuri, ai Detaşamentului “13 Septembrie” (cu o autospecială cu apă şi spumă, o autospecială de lucru şi salvare de la înălţime, o autosanitară), cadre tehnice cu atribuţii în domeniul apărării împotriva incendiilor şi personalul UNAp “Carol I”.

Jurnaliștii interesați să asiste la eveniment sunt așteptați miercuri 8 iunie 2016, între orele 08.30-08.50, la sediul Universității Naționale de Apărare „Carol I”, din Șoseaua Panduri nr. 68-72, București.

back