Banner Banner Banner

Universitatea Națională de Apărare „Carol I” se desparte astăzi de un coleg, un profesionist, dar mai ales un mare om – domnul colonel profesor universitar dr. Iulian Martin – prorector pentru cercetare științifică al instituției noastre.

 Universitatea Națională de Apărare „Carol I” se desparte astăzi de un coleg, un profesionist, dar mai ales un mare om – domnul colonel profesor universitar dr. Iulian Martin – prorector pentru cercetare științifică al instituției noastre.

Născut la data de 23 noiembrie 1969 în comuna Peretu, județul Teleorman, a plecat de la 14 ani de lângă părinți pentru a urma cursurile Liceului Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza. Așa a început colonelul Martin Iulian o carieră strălucită de militar, o viață dăruită patriei. După absolvirea Școlii militare de artilerie și rachete antiaeriene „General Bungescu” din Brașov, urmează cursurile Facultății de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica din București și apoi cursurile Academiei de Înalte Studii Militare. Și-a desăvârșit pregătirea profesională prin absolvirea programului universitar de studii doctorale la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” instituție la care a devenit apoi un prestigios cadru didactic.

Profesorul Martin Iulian a fost un educator motivant și inspirat, metodic și dedicat, cunoscut printre studenți ca un profesor ce le releva profunzimea științei militare. Reușea cu o naturalețe fantastică să interacționeze cu studenții, cadrele didactice universitare și profesioniștii tineri, oferind consiliere și sfaturi pentru cei care își doreau o carieră în domeniul pe care îl iubea atât de mult, Știința Militară.

A fost un profesionist desăvârşit. Ştia întotdeauna, cu exactitate, care este soluţia optimă pentru rezolvarea oricăror probleme.

Despre prorectorul pentru cercetare științifică Iulian Martin, mulți își vor aduce aminte marile sale abilități științifice și mintea analitică ascuțită, precum și atmosfera prietenoasă și deschisă pe care a creat-o în jurul său.

Colonelul Martin Iulian a întruchipat tot ceea ce este mai bun în OM. Cu respect față de Dumnezeu, si-a iubit familia si apropiații ca pe sine însuși. Sufletul său nobil și calitățile sale profund umane precum onestitatea, încrederea în oameni, generozitatea, modestia și inteligența creativă și-au pus amprenta pe întreaga sa existență.

Este foarte greu să vorbim astăzi la trecut despre un om care a reușit să îmbine atât de bine viața profesională cu cea familială. Plecarea sa dintre noi lasă un gol, dar şi amintirea unui om deosebit de apreciat.

Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui, iar colonelul Martin Iulian în cei 14 ani de când este angajatul instituției noastre, a arătat celor din jur doar bunătate. Trăim cu toții cu speranța că cerul este plin de răspunsuri la rugăciuni pe care nimeni, niciodată n-a avut curajul să le rostească. Lumea a pierdut un mare om de știință și mulți dintre noi ni-l vom aminti ca pe un coleg drag, mentor și prieten.

A trăit demn și demn a plecat dintre noi. Mereu va fi în inimile și în rugăciunile noastre!

Să-i cinstim memoria încercând să fim la fel de buni ca el și să continuăm să clădim pe fundația lăsată de el pentru posteritate.

Drum lin spre lumina, coleg drag!

 

Trupul neînsuflețit va fi depus astăzi, 27 februarie 2019, la Biserica Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir din campusul universitar.

Slujba de înmormântare va fi oficiată vineri, 1 martie 2019, începând cu ora 12.00, la Biserica Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, iar înhumarea va avea loc la Cimitirul Militar Ghencea III, la ora 14.00.