Banner Banner Banner

 

 

Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” – partener cheie al proiectelor internaţionale 

 

Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” a fost reprezentată în perioada    24–30.06 2012 la a doua ediţie a Allignment school din cadrul proiectului european FP–7, GaLA–Game and Learning Alliance Network of Excelence, găzduită în Carcavelos, Portugalia.

Game and Learning Alliance aduce în prim plan valorificarea potenţialului jocurilor în educaţie şi formare profesională, prin construirea unui Centru european virtual de cercetare drept punct de referinţă la nivel internaţional.

 

Proiectul GaLA reprezintă una dintre cele mai înalte provocări ştiinţifice pentru Universitatea Naţională de Apărare  „Carol I”, care prin Departamentul pentru învăţământ distribuit avansat la distanţă se integrează într-un consorţiu european al excelenţei, alături de alţi 31 de parteneri de seamă din 14 ţări.

Astfel, Allignment school permite cercetătorilor cu o pregătire şi o experienţă profesională diferite, să armonizeze cunoştinţele în vederea înţelegerii tuturor aspectelor implicate în proiectarea jocurilor serioase şi în evaluarea lor.

Departamentul pentru învăţământ distribuit avansat la distanţă din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I” este un partener cheie al mediului ADL–Advanced Distributed Learning atât la nivel naţional cât şi în interiorul NATO, dovedind pe parcursul existenţei sale o admirabilă capacitate de cercetare şi  dezvoltare, cu implicaţii puternice în identificarea, implementarea şi evoluţia jocurilor în domeniul militar.

 

back