Banner Banner Banner

 


FESTVITATEA DE DESCHIDERE A ANULUI UNIVERSITAR 2012–2013

 

Luni, 1 octombrie 2012, în Aula Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, a avut loc festivitatea de deschiderea a anului universitar 2012–2013, moment festiv, înălţător şi plin de emoţie pentru viitorii absolvenţi ai Promoţiei 117, precum şi pentru cursanţii Universităţii Naţionale de Apărare  „Carol I” şi ai Colegiului Naţional de Apărare.

La manifestare au fost prezenţi ministrul apărării naţionale, Corneliu DOBRIŢOIU, înalte oficialităţi civile şi militare, reprezentanţi ai corpului diplomatic, studenţi, cursanţi şi profesori.

 

În cuvântul de deschidere, domnul general–locotenent prof. univ. dr. Teodor FRUNZETI a subliniat faptul: Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” nu a reprezentat doar o poartă de intrare în universul fascinant al cunoaşterii, ci şi un reper al profesionalismului, care a oferit permanent valoare dimensiunii umane din structurile acesteia.

Adresându–se studenţilor şi cursanţilor, comandantul (rectorul) universităţii a precizat: elanul cu care porniţi astăzi  pe drumul cunoaşterii, al ştiinţei şi al instruirii precum şi pregătirea de care veţi beneficia în instituţia noastră, vor reprezenta temelia formării înaltelor competenţe de care aveţi nevoie pentru a izbândi în cariera militară.

Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” va rămâne un centru de excelenţă al învăţământului superior militar, nu numai la nivel naţional, ci şi internaţional, conectându–se la valorile mediului universitar din ţările membre ale Alianţei Nord–Atlantice şi ale Uniunii Europene, a mai trasmis domnia sa, dorind totodată, tuturor succes deplin în noul an universitar.

În alocuţiunea sa, ministrul apărării naţionale, domnul Corneliu DOBRIŢOIU a definit momentul deschiderii noului an universitar ca fiind un timp al speranţei, al ambiţiei de a fi mai buni decât în anul precedent, un timp al angajamentelor şi planurilor ambiţioase, asumate la nivelul devenirii personale ori la cel al şcolii în ansamblul ei.

Ministrul apărării naţionale a afirmat că educaţia reprezintă cea mai de preţ şi cea mai rentabilă investiţie pe care o naţiune o poate face atunci când se gândeşte la viitor. Avem în vedere acest lucru atunci când elaborăm planurile şi strategiile care vor guverna procesul de învăţământ, instruire şi perfecţionare în instituţiile militare de profil, pentru că oamenii sunt  cea mai de preţ resursă pe care o putem angaja în îndeplinirea atribuţiilor noastre constituţionale.

          În acest context, domnia sa le–a comunicat participanţilor necesitatea acţionării spre creşterea competitivităţii învăţământului militar, atât la nivel naţional, cât şi pe plan internaţional, prin asigurarea unei oferte de înaltă calitate, prin orientarea absolvenţilor noştri către o cultură de securitate adaptată paradigmelor europene şi euro–atlantice, de asemenea a evidenţiat nevoia actuală de păstrare a statutului onorant, rezervat elitelor de care se bucură învăţământul militar superior din România.

În finalul discursului, ministrul apărării naţionale le–a transmis studenţilor, cursanţilor şi profesorilor multă sănătate, putere de muncă şi inspiraţie în noul an universitar 2012–2013.

Mulţumim tuturor participanţilor!

 

 back