Banner Banner Banner

 

 

Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” reprezentată la Comandamentul Aliat pentru Transformare din Norfolk – SUA

 

În perioada 17-19 iunie 2013, la Comandamentul Aliat pentru Transformare din Norfolk – SUA, a avut loc activitatea de analiză a Programelor de modernizare a învăţământului militar din statele partenere (Clearing House on Defence Education Enhancement Programmes).

La această manifestare, din Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” au participat col. dr. Pascu Furnică, directorul Departamentul managementul crizelor şi operaţii multinaţionale  şi conf.univ.dr.ing. Cezar Vasilescu, directorul Şcolii de studii postuniversitare, din cadrul Departamentului regional de studii pentru managementul resurselor de apărare Braşov.

Reprezentanţii Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I” au confirmat continuarea sprijinului acordat partenerilor NATO pentru modernizarea învăţământului militar superior şi compatibilizarea instituţiilor de învăţământ din Armenia, Azerbaijan, Georgia, Kazahstan, Republica Moldova, Ucraina, Uzbekistan cu cele din statele membre.

La activitate au mai participat reprezentanţi ai universităţilor naţionale de apărare din Polonia, Cehia şi SUA, ai Colegiului de Apărare NATO, Naval Postgraduate School – SUA, Consorţiul Academiilor de Apărare şi Institutelor de Studii de Securitate, de la Secretariatul General şi Comandamentele NATO.

 

 

 

 

   back