Banner Banner Banner

 

 

Medalie de aur acordată proiectului "Proces educaţional optimizat în viziunea competenţelor societăţii cunoaşterii”

 

În cadrul Congresului Mondial International Project Management Association, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", medalia de aur a revenit proiectului „Proces educaţional optimizat în viziunea competenţelor societăţii cunoaşterii” (http://proiecte.pmu.ro/web/transdisciplinarfse), implementat de către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanţare Externă, în parteneriat cu Siveco România şi Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”. Este pentru prima oară în istoria acestei competiţii când această medalie a fost acordată unui proiect educaţional.

Obiectivul general al proiectului este de a creşte accesul la un învăţământ de calitate prin intermediul unor demersuri educaţionale inter şi transdisciplinare orientate către dezvoltarea competenţelor solicitate de societatea modernă şi prin optimizarea procesului educaţional prin utilizarea tehnologiei informaţiilor şi comunicaţiilor, inclusiv tehnologiile multi-touch.

Universitatea Naţională de Apărare "Carol I" a fost unul din iniţiatorii proiectului şi în calitate de laborator partener al Advanced Distributed Learning Initiative, rolul principal în cadrul proiectului a fost acela de a asigura respectarea standardelor internaţionale, în special SCORM 2004 pentru digitizarea conţinutului curricular transdisciplinar şi a materialelor didactice în dezvoltarea de obiecte de învăţare, inclusiv crearea şi popularea bazei cuprinzând obiecte de învăţare.

Unul din rezultatele importante ale finalizării proiectului, este acela că a echipat complet un număr de 8 licee din toată ţara cu câte un laborator dotat cu tehnologie multitouch.

Participând la concursul de selecţie de proiecte şcolare, proiectul depus de Colegiul Militar Liceal „Dimitrie Cantemir” din Breaza a fost acceptat şi în consecinţă colegiul beneficiază de un astfel de laborator.

Obţinerea unui astfel de premiu constituie o importantă recunoaştere a nivelului cercetării tehnico-ştiinţifice din Universitatea Naţională de Apărare "Carol I" şi implicit din Ministerul Apărării Naţionale. 

 

 

 

 

   back