Banner Banner Banner

 

 

Ceremonia militară de predare - primire a comenzii

Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”


Marţi, 4 februarie 2014 a avut loc ceremonia militară de predare-primire a comenzii şi a Drapelului de luptă al Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I”.

Generalul de flotilă aeriană prof.univ.dr. Gabriel-Florin Moisescu a preluat comanda instituţiei de la locţiitorul comandantului, colonel prof.univ.dr. Gheorghe Calopăreanu.

Prezent la ceremonie, ministrul apărării naţionale, domnul Mircea Duşa, a reiterat faptul că Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” este o instituţie militară de elită, ale cărei standarde trebuie menţinute la nivel înalt. Totodată, ministrul apărării naţionale i-a urat succes noului comandant, asigurându-l de întreg sprijinul conducerii Ministerului Apărării Naţionale pentru ca activitatea universitară să se desfăşoare în continuare la cote maxime.

Comandantul (rectorul) universităţii, domnul general de flotilă aeriană prof.univ.dr. Gabriel Florin Moisescu a subliniat în discursul domniei sale importanţa consolidării şi dezvoltării rolului Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I” ca instituţie militară de învăţământ superior, în vederea creşterii vizibilităţii acesteia atât pe plan naţional, cât şi internaţionall. Trebuie sa ne focalizăm întreaga activitate de învăţământ şi cercetare ştiinţifică în folosul beneficiarului principal - Ministerul Apărării Naţionale, şi ulterior pentru alţi beneficiari,  a mai adăugat comandantul (rectorul) universităţii.

 

 

   back