Banner Banner Banner

 

 

Delegaţie a Universităţii Naţionale de Apărare din Serbia

 la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”

 

 

 

În perioada 12-14.03.2014 o delegaţie formată din rectorul şi doi ofiţeri ai Universităţii Naţionale de Apărare din Serbia, au efectuat o vizită de informare-documentare la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, în cadrul Programului DEEP (Defense Education and Enhancement Programme) al NATO.

Delegaţia a fost primită la Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” de comandantul (rectorul) instituţiei, domnul general de flotilă aeriană prof.uiniv.dr. Gabriel-Florin MOISESCU.

Pe timupl vizitei, membrii delegaţiei din Serbia am purtat discuţii cu reprezentanţii instituţiei noastre, fiind deosebit de interesaţi de colaborarea cu Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” atât pe linie de învăţământ, cât şi în direcţia cercetării ştiinţifice.

Programul vizitei a inclus prezentarea Sistemului românesc de învăţământ militar al Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, a Departamentului regional de management al crizelor şi operaţiilor multinaţionale, a Departamentului pentru învăţământ distribuit avansat la distanţă, a Laboratorului de simulare , precum şi a Centrului de instruire prin simulare.

De asemenea, rectorul Universităţii Naţionale de Apărare din Serbia, domnul general-locotenent prof.univ.dr. Miodrag JEVTIC, a surprins în cadrul prezentării domniei sale, principalele aspecte de organizare a Sistemului naţional de apărare din Serbia, punând în lumină atât părţi comune cât şi diferenţe între sistemul de învăţământ superior militar din Serbia, respectiv din România.

Evenimentul s-a încheiat printr-un schimb de atenţii simbolice între comandanţii celor două instituţii de învăţământ, prezentându-se totodată premisele unei cooperări viitoare.

Vizita se înscrie într-un amplu ciclu de dezvoltare a parteneriatelor cu instituţii de învăţământ superior străine.

 

 

   back