Banner Banner Banner

 


Delegaţie a Academiei Superioare de Război din Turcia

 la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” 

 

În data de 03.06.2014 o delegaţie militară străină formată din 70 de ofiţeri ai Universităţii Naţionale de Apărare din Serbia, au efectuat o vizită la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”.

Delegaţia a fost primită la Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” de comandantul (rectorul) instituţiei, domnul general de flotilă aeriană prof.uiniv.dr. Gabriel-Florin MOISESCU.

Pe timpul vizitei, delegaţia din Turcia a purtat discuţii cu reprezentanţii instituţiei noastre, fiind deosebit de interesaţi de învăţământul şi cercetarea ştiinţifică din Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”.

Programul vizitei a inclus prezentarea Sistemului românesc de învăţământ militar din Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” şi a Colegiului Naţional de Apărare.

De asemenea, şeful delegaţiei din Tucia, a surprins în cadrul prezentării domniei sale, principalele aspecte de organizare a Sistemului naţional de apărare din Turcia, punând în lumină atât părţi comune cât şi diferenţe între cele două sisteme de învăţământ superior militar.

Evenimentul s-a încheiat printr-un schimb de atenţii simbolice şi semnarea şefului delegaţiei din Turcia în Cartea de onoare a Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”.

Vizita se înscrie într-un amplu ciclu de dezvoltare a parteneriatelor cu instituţii de învăţământ superior străine.

 

 

 

 

   back