Banner Banner Banner

 


Vizita unei delegaţii militare chineze

la Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”

 

Vineri 27.06.2014, Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” a primit vizita unei delegaţii militare chineze, condusă de locţiitorul pentru operaţii instrucţie şi învăţământ al şefului SMG din Armata Populară Chineză de Eliberare (APCE), domnul general-locotenent Yong Chen.

Cuvântul de bun-venit a fost adresat de comandantul (rectorul) Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, domnul general de flotilă aeriană prof.univ.dr Gabriel-Florin Moisescu.

Programul vizitei a inclus prezentarea Sistemului românesc de învăţământ militar din Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, precum şi a Laboratorului de limba chineză.

Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” beneficiază din anul 2010, de un laborator fonic pentru învăţarea limbii chineze, donat de partenerul chinez, deschizând în acelaşi an, prima serie a cursului de învăţare a limbii chineze destinat pentru început pentru personalului militar şi civil din instituţiile cu atribuţii în domeniul securităţii şi apărării naţionale.

La finalul vizitei, şeful delegaţiei chineze a semnat în Cartea de Onoare a Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”.

 

 

 

 

   back