Banner Banner Banner

 


Comandantul Comandamentului Aliat pentru Transformare

la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I"

 

Comandantul Comandamentului Aliat pentru Transformare, domnul general Jean Paul Palomeros, a fost prezent vineri 31 octombrie 2014, la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I" pentru a susţine o prelegere studenţilor şi cursanţilor noştri şi ai Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative.

Comandantul Comandamentului Aliat pentru Transformare a fost primit în cadrul instituţiei noastre de comandantul (rectorul) Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I”, domnul general de flotilă aeriană prof.univ.dr. Gabriel-Florin Moisescu.

Generalul Palomeros a susţinut o prelegere despre procesul de transformare aliat, despre participarea Armatei României la proiectele şi iniţiativele aliate, precum şi despre situaţia de securitate din regiune.

La finalul vizitei, generalul Jean Paul Palomeros a semnat în Cartea de Onoare a Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I”.

Comandamentul Aliat pentru Transformare (ACT) a fost creat pentru a promova interoperabilitatea şi transformarea forţelor armate ale organizaţiei. ACT este responsabil cu dezvoltarea capacităţilor militare şi de reflecţie cu privire la provocările, nevoile şi viitoarele misiuni ale Alianţei Atlantice, o sarcină grea într-un context de austeritate fiscală.

 

  

 

   back