Banner Banner Banner

 


Vizita locţiitorului şefului Statului Major General

din Republica Pupulară Chineză la Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”

 

 O delegaţie militară din Republica Populară Chineză condusă de domnul amiral Sun Jianguo, locţiitorul şefului Statului Major din Republica Pupulară Chineză, a vizitat Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, vineri 13 martie 2015.

Delegaţia a fost primită de comandantul (rectorul) Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I”, domnul general de flotilă aeriană prof.univ.dr. Gabriel-Florin Moisescu.

Programul activităţii a inclus prezentarea Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, vizitarea Centrului de instruire prin simulare, precum şi a Laboratorului de limbă chineză din cadrul Centrului de limbi străine.

Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” beneficiază din anul 2010 de un laborator fonic pentru învăţarea limbii chineze, donat de partenerul chinez, deschizând, în acelaşi an, prima serie a cursului de învăţare a limbii chineze destinat pentru început pentru personalului militar şi civil din instituţiile cu atribuţii în domeniul securităţii şi apărării naţionale.

Evenimentul s-a încheiat printr-un schimb de atenţii simbolice şi semnarea de către domnul amiral Sun Jianguo în Cartea de onoare a Universităţii Naţionale de Apărare     „Carol I”.

 

 

 

   back