Banner Banner Banner

 


Vizita unei delegaţii militare chineze

la Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”

 

Marţi 23 iunie 2015, Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” a primit vizita unei delegaţii militare chineze condusă de domnul general maior Zhou Aimin, locţiitor al comandantului Universităţii Naţionale de Apărare a Armatei Chineze de Eliberare.

Delegaţia, formată din 25 de generali şi ofiţeri chinezi, a fost primită la sediul instituţiei de comandantul (rectorul) Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I”, general de flotilă aeriană prof.univ.dr. Gabriel-Florin Moisescu.

Programul activităţii a inclus o prezentare generală a Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I”, unde au fost aduse în discuţie aspecte relevante pe linia învăţământului şi cercetării ştiinţifice.

În cele ce au urmat, oaspeţilor chinezi le-a fost prezentat Departamentul regional de management al crizelor şi operaţii multinaţionale de către directorul acestuia, domnul col. Furnică Pascu

Delegaţia militară a avut prilejul de a lua parte pentru câteva momente la Cursul de stat major de nivel brigadă, desfăşurat în cadrul departamentului atât de ofiţeri români cât şi de ofiţeri străini.

Evenimentul s-a încheiat printr-un schimb de atenţii simbolice şi semnarea de către şeful delegaţiei chineze, domnul general maior Zhou Aimin, în Cartea de onoare a Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”.

Activitatea face parte din Planul Bilateral de Cooperare pentru anul 2015.

 

 

   back