Banner Banner Banner

 


DEPUNEREA JURĂMÂNTULUI MILITAR DE CĂTRE STUDENŢII

DIN UNIVERSITATEA NAŢIONALĂ DE APĂRARE “CAROL I”

25 octombrie 2015

 

Duminică, 25 octombrie 2015, începând cu ora 10.00, studenţii anului I ai Facultăţii de comandă şi stat major din Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” depun jurământul militar, ca expresie a devotamentului pentru ţară.

Este un eveniment în premieră pentru Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”, care, începând cu acest an universitar, are un nou program de studii universitare de licenţă acreditat „Conducere logistică”, în cadrul Facultăţii de comandă şi stat major.

După 8 săptămâni în care au învăţat ce înseamnă rigorile vieţii militare, au luptat cu ei înşişi pentru a demonstra ca sunt puternici şi bine pregătiţi, intră într-o lume complet nouă pentru majoritatea dintre ei. Cei 11 studenţi (dintre care 3 fete) vor primi după finalizarea celor 3 ani de studii, gradul de sublocotenent.

Împreună cu studenţii Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, mai depun jurământul militar studenţi ai Academiei Tehnice Militare şi ai Institutului Medico-Militar din Bucureşti şi cursanţi de la Cursul de formare pe filiera indirectă a subofiţerilor în activitate din Centrul de instruire pentru muzici militare.

Jurnaliştii care doresc să asiste la ceremonie vor fi aşteptaţi duminică, 25 octombrie 2015, în Parcul Carol, la Monumentul Ostaşului Necunoscut.

 

 

MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE

Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”

tel./fax: 021 319 48 66

e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 


back