Banner Banner Banner

 

 

Conferinţa principală de planificare

pentru exerciţiul asistat de calculator South-Eastern Europe Simulation 

- “SEESIM - 16”

 

În perioada 23-26 februarie 2016 la Centrul de jocuri de rezboi şi experimentări doctrinare din Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”, s-a desfăşurat Conferinţa principală de planificare pentru exerciţiul asistat de calculator South-Eastern Europe Simulation  - “SEESIM - 16”.

Conferinţa este a treia în cadrul procesului de planificare a exerciţiului, care se va derula, conform standardelor NATO, pe parcursul unui an.

Scopul exerciţiului pentru care are loc această conferinţă de planificare este de a promova cooperarea, coordonarea şi răspunsul rapid inter-agenţii la potenţialele dezastre care pot apărea în regiune.

Evenimentul a reunit reprezentanţi ai naţiunilor implicate în exerciţiu (Turcia, Ucraina şi România), ai Secretariatului South-Eastern Europe Defence Ministerial - SEDM, ai Brigăzii multinaţionale de pace în Sud-Estul Europei – SEEBRIG, precum şi ai naţiunilor cu statut de observator – Croaţia şi Georgia.

Astfel, a opta ediţie a exerciţiului va fi găzduită în România, în perioada 10-14 octombrie 2016, şi va fi distribuit de la Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” în ţările participante. În anul 2006 ţara noastră a fost gazda celei de-a 3-a ediţii a acestui exerciţiu derulat din doi în doi ani, sub iniţiativa miniştrilor apărării din Sud-Estul Europei.

 

 

 

 back