Banner Banner Banner

 

 

Vizita de Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”

a delegaţiei Colegiului Regal de Apărare din Regatul Haşemit al Iordaniei

 

Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” a primit joi, 31 martie 2016, vizita unei delegaţii militare de la Colegiul Regal de Apărare din Regatul Haşemit al Iordaniei, condusă de domnul general de brigadă Mohammad Samdi.

Delegaţia a fost întâmpinată de comandantul (rectorul) Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I”, domnul colonel prof.univ.dr. Gheorghe Calopăreanu.

Vizita a cuprins o prezentare generală privind sistemul militar de învăţământ superior din instituţia noastră, o expunere a Statului Major General despre Forţele Armate ale României, întâlniri cu experţi ai Colegiului Naţional de Apărare şi ai Departamentului regional de management al crizelor şi operaţii multinaţionale.

Pe parcursul desfăşurării activităţii a fost prezent, de asemenea, E.S. Saker Malkawi, ambasadorul Regatului Haşemit al Iordaniei la Bucureşti.

În cea de-a doua parte a vizitei, reprezentanţii Colegiului Regal de Apărare din Regatul Haşemit al Iordaniei au avut oportunitatea de a purta discuţii privind Strategia de securitate naţională a României cu domnul Sebastian Huluban (Administraţia Prezidenţială), domnul Claudiu Degeratu (Academia Română) şi domnul Şerban Cioculescu (Institutul pentru studii politice de apărare şi istorie militară).

Evenimentul s-a încheiat printr-un schimb de atenţii simbolice şi semnarea de către domnul general de brigadă Mohammad Samdi în Cartea de onoare a Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”.

 

 

 

 

 back