Banner Banner BannerConferința Științifică Internațională Strategii XXI

„Complexitatea și dinamismul mediului de securitate”

 

Centrul de Studii Strategice de Apărare și Securitate din Universitatea Națională de Apărare „Carol I” a organizat o nouă ediție a Conferinței științifice internaționale STRATEGII XXI, Complexitatea și dinamismul mediului de securitate, în zilele de 24 și 25 noiembrie 2016, în Sala Senatului Universității.

Evenimentul științific a fost deschis de comandantul (rectorul) Universității Naționale de Apărare „Carol I”, colonel prof. univ. dr. Gheorghe Calopăreanu.

La activitate au prezentat comunicări științifice reprezentanți din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Administrației și Internelor, Serviciul Român de Informații, universități civile și militare, instituții similare din Republica Moldova, Republica Cehă, Polonia, Ungaria, Ucraina și Nigeria.

Conferința a reunit specialiști din domenii variate – apărare, ordine publică, siguranță națională, cercetare științifică și învățământ superior militar și civil, fiind abordate aspecte privind noile elemente în evoluția mediului de securitate internațional, echilibrul de putere în contextul evoluțiilor relațiilor internaționale, riscuri și amenințări potențiale pentru mediul de securitate, impactul statelor emergente asupra centrelor de putere regionale și internaționale, rolul actorilor nonstatali în evoluția mediului de securitate.

Volumul conferinței STRATEGII XXI este indexat în Bazele de date internaționale ProQuest și CEEOL

Astfel, Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, prin cea mai importantă structură de cercetare a sa – Centrul de studii strategice de apărare și securitate – reușește, an de an, prin atragerea cercetătorilor și instituțiilor interesate, să contribuie cu rezultate foarte bune la domeniul securității.

***

Manifestarea științifică a fost sponsorizată de compania Airbus Helicopters România.

 

 

 

   back