Banner Banner BannerPrelegere a domnului Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne,

Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență

Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, 15 februarie 2017

 

La invitația comandantului Universității Naționale de Apărare „Carol I”, în data de 15 februarie 2017, domnul Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, a susținut prelegerea cu tema „Sistemul național al urgențelor civile”. Activitatea face parte din programa cursului Managementul crizelor, organizat de către Departamentului regional de management al crizelor și operații multinaționale din cadrul instituției noastre.

În intervenția sa, dl Raed Arafat a reiterat cooperarea excelentă între Departamentul pentru Situații de Urgență și Statul Major General sau cu alte structuri militare care operează în rezolvarea diverselor situații de urgență.

Evenimentul a reunit în Aula universitară cadre didactice, cercetători științifici, studenți și cursanți ai programelor de studii din Universitatea Națională de Apărare „Carol I” care au adresat întrebări domnului Raed Arafat, creând, pe timpul prezentării, un dialog continuu.

***

Departamentul regional de management al crizelor și operații multinaționale are misiunea de a pregăti și perfecționa personal militar și civil, din țară și străinătate, în domeniile conducere și stat major la nivelurile operativ și tactic, în context multinațional întrunit.

Cursurile departamentului sunt aliniate cerințelor de pregătire NATO și UE, fiind organizate pe diverse discipline: doctrină, proceduri de comandă și control în NATO și UE, operații multinaționale, planificarea și conducerea operațiilor militare întrunite multinaționale, managementul crizelor, cooperare civili-militari sau operații de stabilitate, securitate, tranziție și reconstrucție. 

 

 

   back