Banner Banner Banner


CONFERINȚA SECURITATEA EURO-ATLANTICĂ

ȘI SECURITATEA ÎN SPAȚIUL CIBERNETIC

 

A III-a ediție a Conferinței anuale „Securitatea Euro-Atlantică și Securitatea în Spațiul Cibernetic” organizată de către Centrul de studii pentru Securitate, Managementul Crizelor și Prevenirea Conflictelor” și iBusiness România în colaborare cu Facultatea de Securitate și Apărare din cadrul Universității Naționale de Apărare „Carol I”, Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI) și cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, a avut loc vineri 31 martie 2017, în Aula Costin Murgescu a Institutului Bancar Român.

Evenimentele actuale, numeroasele atacuri cibernetice, terorismul cibernetic, războiul nevăzut care reprezintă deja amenințări și vulnerabilități majore raportate la economia globală, dar și noile tehnologii (cloud, virtualizare, mobilitate, big data, rețele sociale etc.) sunt argumentele pentru care a fost organizat acest eveniment în contextul Strategiei Naționale de Apărare.

În deschiderea conferinței, domnul colonel prof.univ.dr. Iulian Martin, locțiitorul comandantului (prorectorul) pentru relații internaționale și activitate studențească, a prezentat cuvântul comandantului (rectorului) Universității Naționale de Apărare „Carol I”. Din partea UNAp „Carol I” a fost prezent la eveniment și prodecanul pentru cercetare științifică al Facultății de Securitate și apărare, domnul colonel prof.univ.dr. Daniel Ghiba, care a susținut prelegerea cu tema: Cyber Space, Cyber War, Cyber Crisis.

Activitatea a fost centrată pe nevoia unei Noi Strategii de Securitate în România, într-o abordare integrată, fiind pentru prima oară când s-a dezbătut la o conferință un astfel de document.

Evenimentul a fost adresat persoanelor de decizie și reprezentanților IT din domeniile de apărare și informații, CIO și IT, managerilor din măriile companii publice și private, reprezentanților Parlamentului și persoanelor de decizie din cadrul organismelor guvernamentale.

 

 

 

   back