Banner Banner Banner


Exercițiul tactic complex de comandament și în teren

 „LITORAL 2017”

 

În perioada 3-12 mai 2017, cadrele didactice și ofițerii masteranzi din anul II ai Facultății de comandă și stat major, au desfășurat Exercițiul tactic complex de comandament și în teren „LITORAL 2017”. 

În cadrul acestui exercițiu au avut loc studii de stat major și vizite de documentare în obiective civile și militare, precum: Ecluza Cernavodă, Centrul Radioelectronic și Observare „Callatis” din Constanța, Tabăra de instrucție și poligonul de trageri sol-aer Capu Midia, Portul Militar Constanța și Grupul de Elicoptere al Forțelor Navale Tuzla. 

În acest context, ofițerilor masteranzi le-au fost prezentate istoricul, destinația, misiunile și capabilitățile structurilor vizitate, tehnica de luptă, făcând schimb de experiență cu ofițerii din comandamentele acestora.

La exercițiu a participat și o delegație de cadre didactice și ofițeri studenți din cadrul Academiei Naționale de Apărare „G. S. Rakovski” din Bulgaria care își desfășoară activitatea împreună cu ofițerii masteranzi, sub îndrumarea cadrelor didactice, pentru îndeplinirea misiunilor stabilite prin scenariul aplicației. 

 

 

   back