Banner Banner Banner


Ofiţeri cursanţi din UNAp „Carol I” în vizită

de informare-documentare la instituţiile euro-atlantice din Bruxelles

 

În perioada 8 – 12 mai 2017, ofiţerii cursanţi de la Cursul Postuniversitar de Conducere strategică organizat în cadrul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I” s-au deplasat la instituţiile euroatlantice din Bruxelles, într-o vizită de informare-documentare.

Astfel, 20 de ofiţeri au avut oportunitatea să viziteze timp de o săptămână, în scop informativ şi de documentare, principalele instituţii euroatlantice din capitala belgiană, reuşind să înţeleagă mecanismele prin care NATO şi UE gestionează securitatea regională şi globală, precum şi relaţiile internaţionale în mediul actual.

Cursanţii s-au deplasat în prima zi la Cartierul General NATO, unde au avut oportunitatea de a se întalni şi purta discuţii cu stafful delegaţiei României la NATO şi UE. Tot pe parcursul primei zile, stafful NATO – Divizia Emerging Security Risks and Chalenges s-a întâlnit cu ofiţerii noştri pentru a dezbate subiectul riscurilor de securitate emergente. În cadrul acestei întâlniri a fost prezent E.S. dl. Ambasador Sorin Ducaru – adjunct al Secretarului General NATO pentru riscuri de securitate emergente.

 În programul derulat la Cartierul General NATO, a fost înclusă şi întâlnirea cu şeful Secţiunii de Apărare din cadrul Delegaţiei Permanente a României la NATO.

În cea de-a doua zi, participanţii UNAp s-au deplasat la Mons, unde au participat la prezentări, întâlniri şi discuţii cu staff-ul delegaţiei României la SHAPE.

A urmat apoi, vizita la Parlamentul European, unde ofiţerii cursanţi au primit informaţii relevante şi de acutalitate despre Comisia Europeană şi Parlamentul European.

Prticiparea la această activitate a asigurat reconfirmarea poziţiei Armatei României, prin Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, ca partener activ la dezvoltarea cooperării în domeniul apărării şi al învăţământului militar, în concordanţă cu cele mai noi tendinţe şi cerinţe în domeniul Politicii Externe de securitate şi Politicii Comune de Securitate şi Apărare. În acest context, cursanţii au avut oportunitatea de a aprofunda cunoştinţele în domeniul securităţii, al relaţiilor internaţionale şi managementului conflictelor, prin transfer de expertiză de la staff-ul instituţiilor euro-atlantice NATO şi UE. 

 

 

   back