Banner Banner Banner

 

 

Ceremonie militară și religioasă dedicată Zilei Eroilor

la Monumentul Eroilor Patriei

  

Cu prilejul Zilei Eroilor, Ministerul Apărării Naționale a organizat joi, 25 mai 2017, în contextul Centenarului Primul Război Mondial (1916-1919) și al declarării anului 2017 ca „Anul Mărăști, Mărășești, Oituz - 100", o ceremonie de depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor Patriei.
Din partea Universității Naționale de Apărare „Carol I” au participat alături de comandantul (rectorul) universității, preotul capelei militare a instituției, studenți și cursanți militari.

***

În semn de recunoștință pentru eroii patriei care au căzut în Primul Război Mondial, autoritățile statului român au hotărât, prin Decretul-lege nr. 1.693 din 4 mai 1920, ca Ziua Eroilor să fie decretată sărbătoare națională și să fie celebrată, „cu mare fast religios, școlar, militar și național”, în Ziua Înălțării Domnului. Decizia a fost preluată de Parlamentul României în anul 1995, iar în anul 2003, prin Legea privind regimul monumentelor și operelor comemorative de război, sărbătoarea Înălțării Domnului a fost proclamată drept sărbătoare națională a poporului român.

 

 

   back