Banner Banner Banner

 

 

Exerciţiul „UNAp-2017”

 

În perioada 22.05–31.05.2017 la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” s-a desfășurat Exerciţiul „UNAp-2017”, reprezentând proba de foc pentru masteranzi, cursanţi şi cadre didactice.

„UNAp – 2017” a fost un exerciţiu complex, integrator, multieșalon, de comandament, pe hartă şi în Centrul pentru jocuri de război și experimentări doctrinare cu scopul de a antrena ofițerii cursanți și masteranzi pentru planificarea dislocării, întrebuințării și sprijinului forțelor armate în cadrul unei operații ofensive întrunită cu debarcarare pe litoral, folosind capabilitățile sistemului integrat de comandă și control. Pe parcursul exercițiului s-a urmărit dezvoltarea deprinderilor ofițerilor pentru conducerea dislocării și pentru conducerea și executarea acțiunilor militare planificate, întrebuințând sistemul de simulare Joint Conflict and Tactical Simulation (JCATS).

În cadrul exercițiului au fost implicați ofițerii de comandă și stat major de la: cursul postuniversitar de conducere strategică (eșalon strategic); cursul postuniversitar de conducere interarme forțe terestre, forțe aeriene, forțe navale și conducere logistică (eșalonul operativ); masterul de conducere interarme – forțe terestre navale, aeriene și management logistic (eșalonul tactic).

La ediția din acest un comandament tip brigadă din cadrul Brigăzii 282 Mecanizată Focșani a fost prezent la exercițiu, sprijinind în mod eficient și constructiv desfăşurarea în condiţii cât mai reale a scenariului. De asemenea, personalul tehnic al Centrului jocuri de război și experimentări doctrinare a fost sprijinit de militari din cadrul statelor majore ale fiecărei categorie de forțe.

Analiza postacţiune a încheiat Exerciţiul „UNAp–2017”.

 

 

   back