Banner Banner Banner


Vizita comandantului (rectorului) Universității Naționale de Apărare „Carol I” la Academia Națională de Apărare din Georgia

 

 

Comandantul (rectorul) Universității Naționale de Apărare „Carol I”, domnul col. prof. univ. dr. Gheorghe Calopăreanu, a vizitat în perioada 7-10 iunie 2017, Academia Națională de Apărare din Georgia, la invitația omologului georgian.

Activitatea a constituit un prilej pentru membrii delegației române de a primi informații despre procesul de învățământ militar organizat de Academia Naţională de Apărare din Georgia (NDA).

Delegaţia română a avut întrevederi şi discuţii cu factori de decizie din cadrul Academiei Naţionale de Apărare și din Ministerul Apărării al R. Georgia, precum: locţiitorul ministrului apărării – dl. Nukri Gelashvili, rectorul NDA – dl. col. Zaza Japaridze, locţiitorul rectorului NDA – dl. lt. col. Zevza Liparteliani, locţiitorul rectorului pentru învăţământ (împuternicit) – dna. Nino Jojua, şeful Secţiei de relaţii internaţionale (împuternicit) – dna. Zhana Sirbiladze, comandantul Colegiului de comandă şi stat major (împuternicit) – dl. lt. col. Kakha Nikolaishvili, locţiitorul comandantului Colegiului de comandă şi stat major – dl. lt. col. Giorgi Lekveishvili.

Programul activității a inclus prezentarea generală a Academiei Naţionale de Apărare – modul de organizare şi desfăşurare a procesului de educaţie, a cursurilor, procesul de admitere, facilităţile şi resursele de care dispun, precum și prezentarea Colegiului de comandă şi stat major (CSC).

Partea română și cea georgiană au purtat și discuții pe tema înfiinţării unui Centru de cercetare ştiinţifică la nivelul NDA.

Gazdele s-au arătat interesate să intensifice relaţiile de cooperare dintre cele două instituţii, prin identificarea de modalităţi concrete de colaborare, schimb de instructori (în special cu Departamentul regional de management al crizelor și operații multinaționale), desfăşurarea unui program de internship pentru realizarea unei cercetări privind securitatea în zona Mării Negre, care să se deruleze prin programul bilateral de cooperare sau prin programul ERASMUS +.

 

 

 

   back