Banner Banner Banner


Vizita unei delegații de la Colegiul de Apărare NATO de la Roma

la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”

 

Universitatea Națională de Apărare „Carol I” a primit vineri, 16 iunie 2017, vizita unei delegații de la Colegiul de Apărare NATO de la Roma (NDC).

Delegația, formată din 62 de ofițeri superiori cu grad de colonel sau echivalent din 22 de țări, a fost condusă de decanul NDC.

În prima parte a activității, membrii colegiului au avut oportunitatea de a se întâlni cu domnul general Nicolae CIUCĂ, șeful Statului Major General, care le-a susținut o prezentare despre transformarea Forțelor Armate ale României.

În cele ce au urmat, în Aula universității au avut loc o serie de expuneri care au generat dezbateri deosebit de interesante despre subiectele de actualitate puse în discuție, astfel: „Aspecte generale ale politicii externe românești” (dl. Ștefan Tinca – director general pentru afaceri politice în Ministerul Afacerilor), „Securitatea în zona Mării Negre” (dl. Iulian Chifu – director al Centrului pentru Prevenirea Conflictelor și Early Warning) și „Eforturi românești pentru combaterea criminalității transfrontaliere” (dl. chestor princ. de poliție Dumitru Haralambie).

Tot vineri, ofițerii s-au deplasat la Academia Tehnică Militară, unde au discutat despre industria română de apărare cu domnul Florin – Lazăr Vlădică, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Armamente.

 

 

 

   back