Banner Banner Banner

                                                                                         

ȘEDINȚA FESTIVĂ A SENATULUI UNIVERSITAR

DEDICATĂ CELEBRĂRII CENTENARULUI UNIRII BASARABIEI CU ROMÂNIA

26 Martie 2018

 

Luni 26 martie 2018, în Sala Senatului s-a desfășurat Ședința Festivă a Senatului universitar dedicată celebrării Centenarului Unirii Basarabiei cu România.

În cadrul manifestării, condusă de președintele Senatului, domnul colonel prof. univ. dr. Ion Puricel, au fost abordate aspecte privind situația politico–militară din Europa la sfârșitul anului 1917 / începutul anului 1918, până la 27 martie 1918, s-a dat citire Declarației Statului Țării de Unire a Basarbiei cu România și s-au oferit diplome de excelență unor personalități care și-au adus contribuția la dezvoltarea, afirmarea și promovarea învățământului superior militar românesc.

După acordarea diplomelor de excelență, șeful Direcției Generale Management Resurse Umane, domnul general–maior dr. Liviu Lungulescu, a prezentat pe scurt importanța evenimentului aniversat, precizând pe scurt principalele priorități ale structurii pe care o conduce pentru dezvoltarea și modernizarea învățământului militar românesc. De asemenea, șeful D.G.M.R.U. și-a exprimat recunoștința și aprecierea pentru activitatea desfășurată de Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, apreciind în mod deosebit inițiativa Senatului instituției noastre de a acorda importanța cuvenită Centenarului Unirii Basarabiei cu România.

 

 

 

   back