Banner Banner Banner

                                                                                      

Vizita unei delegații de la Institutul pentru Studii Avansate de Securitate (IASD)

 din Italia, la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”

 

Universitatea Națională de Apărare „CAROL I” a primit în zilele de 17 aprilie și 18 aprilie 2018, vizita unei delegații din cadrul Institutului pentru Studii Avansate de Securitate (IASD), condusă de domnul general de brigadă Pietro Luigi MONTEDURO.

Oaspeții italieni au fost primiți la sediul UNAp de către prorectorul pentru cercetare științifică, domnul colonel prof. univ. dr. Iulian MARTIN. 

Pe parcursul celor două zile, delegația din cadrul IASD a fost însoțită permanent de către ofițerii din cadrul Cursului postuniversitar de formare și dezvoltare continuă Conducere strategică, cu care au purtat discuții și au făcut schimb de informații pe teme de interes referitoare la politica de securitate, politica externă, reforma sistemului militar și apărarea colectivă în cadrul Alianței.

Membrii delegației au vizitat Holul de Onoare, Aula universitară și Galeria comandanților, urmând apoi să audieze o serie de prezentări despre: Securitatea la Marea Neagră (susținută de dl. Iulian CHIFU), Combaterea corupției (susținută de dna. Laura ȘTEFAN), Forțele Armate Române (susținută la sediul Statului Major al Apărării, de către un reprezentant al acestui        a), Inițiativa celor trei mări (susținută de dl. comandor Ioan CRĂCIUN), Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est (susținută de dl. colonel Marius BUȘOI), Strategia Națională de Apărare (susținută la sediul Administrației Prezidențiale, de către dl. general (r) Teodor FRUNZETI) și Consiliul Suprem de Apărare a Țării (susținută la sediul Administrației Prezidențiale, de către dl. general maior Mihai ȘOMORDOLEA).

La finalul vizitei organizate în instituția noastră a avut loc un schimb de atenții simbolice și semnarea în cartea de onoare a Universității Naționale de Apărare „CAROL I”, de către domnul general de brigadă Pietro Luigi MONTEDURO.

Tot în ziua de miercuri, oaspeții italieni au depus coroane de flori alături de conducerea Universității Naționale de Apărare „CAROL I” și de ofițerii din cadrul Cursului Conducere strategică la Cimitirul Militar Italian (Monumentul Eroului Italian și la Monumentul Eroului Român).

 

 

   back