Banner Banner Banner

                                                                                     

Ofiţeri cursanţi din UNAp „Carol I” în vizită

de informare-documentare la instituțiile euro-atlantice din Bruxelles

 

În perioada 6 – 11 mai 2018, ofițerii cursanți de la Cursul Postuniversitar de Conducere strategică organizat în cadrul Universității Naționale de Apărare „Carol I” s-au deplasat la instituțiile euroatlantice din Bruxelles, într-o vizită de informare-documentare.

Astfel, ofițerii cursanți însoțiți de cadre didactice și de personal al instituției noastre, au avut oportunitatea să viziteze timp de o săptămână, în scop informativ și de documentare, principalele instituții euroatlantice din capitala belgiană, reușind să înțeleagă mecanismele prin care NATO şi UE gestionează securitatea regională şi globală, precum şi relațiile internaționale în mediul actual.

Cursanții s-au deplasat în prima zi la Reprezentanța Militară a României la NATO și UE, unde au avut oportunitatea de a se întâlni şi purta discuții cu domnul general locotenent dr. Dumitru Scarlat, reprezentantul militar al României la NATO și UE.

A urmat apoi vizita la Parlamentul European, unde ofiţerii cursanţi au primit informații relevante şi de actualitate despre Comisia Europeană şi Parlamentul European.

În cea de-a treia zi, participanții UNAp s-au deplasat la Mons, unde au luat parte la prezentări şi discuții cu staff-ul delegației României la SHAPE.

Participarea la această activitate a asigurat reconfirmarea poziției Armatei României, prin Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, ca partener activ la dezvoltarea cooperării în domeniul apărării şi al învăţământului militar, în concordanţă cu cele mai noi tendinţe şi cerinţe în domeniul Politicii Externe de Securitate și Politicii Comune de Securitate şi Apărare. În acest context, delegația instituției noastre a avut oportunitatea de a aprofunda cunoștințele în domeniul securității, al relațiilor internaționale şi managementului conflictelor, prin transfer de expertiză de la staff-ul instituțiilor euro-atlantice NATO şi UE.  

 

 

 

   back