Banner Banner Banner

                                                                               

Conferința NATO DEEP CLEARING HOUSE


În perioada 25 – 29 iunie 2018, colonel dr. Cîrciumaru Florian  în calitate de reprezentant al  Universității Naționale de Apărare „Carol I” și coordonator național al Programului DEEP (DEFENCE EDUCATION ENHANSEMENT PROGRAM) pentru Republica Moldova a participat la cea de-a 7-a ediție a Conferinței NATO DEEP CLEARING HOUSE, desfășurata în Kaunas, Lituania.

La activitate au participat peste 60 de experți din numeroase instituții de învățământ  militare de învățământ superior, structuri NATO (Secretariatul Internațional/Direcția Afaceri Politice și Politici de Securitate), RAND Corporation,  ACO, ACT, US JOINT FORCE COMMAND, Școala NATO de la Oberammergau, Colegiul NATO de la Roma, Centrul George C. Marshall, Consorțiul PfP al Academiilor de Apărare, alte  instituții din peste 20 de țări membre NATO și partenere.

Principalul obiectiv al Conferinței l-a reprezentat dezbaterea progresului reformei instituțiilor de învățământ din țările cărora se adresează programul DEEP, precum și stabilirea principalelor direcții de acțiune pentru implementarea programului în următorul an universitar și de perspectivă.

Contribuția României este apreciată la cote înalte în ceea ce privește implementarea planurilor de acțiune decise la nivel NATO, în țările partenere, în special pentru Republica Moldova și Afganistan,  pentru care România deține rolul de națiune lider iar Universitatea Națională de Apărare „Carol I” reprezintă instituția coordonatoare a programului DEEP în aceste două țări. Cu această ocazie s-a reiterat continuarea asigurării coordonării programului DEEP, în țările mai sus menționate, de către Universitatea Națională de Apărare „Carol I”.

 

 

   back