Banner Banner Banner

 


Vizita Colegiului de Apărare NATO de la Roma

 

Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” a primit marți, 11 iunie 2019, vizita unei delegaţii de la Colegiul de Apărare NATO de la Roma (NDC).

Delegaţia, formată din 81 de cursanți și reprezentanți ai colegiului din 33 de țări, a fost condusă de comandantul NDC, doamna general–locotenent Chris WHITECROSS.

Vizita a reprezentat un bun prilej pentru membrii colegiului de a întâlni lideri naționali din domeniile politic, economic și militar și de a primi informații actuale referitoare la aspectele esențiale ale politicii de securitate, politicii externe și poziția națională în domeniul militar.

În prima parte a activității, membrii colegiului au avut oportunitatea de a se întâlni cu domnul general maior Iulian Berdilă, șeful Direcției planificare strategică din cadrul Statului Major al Apărării, care a susținut o prezentare despre provocările de securitate ale Forțelor Armate ale României.

Au urmat apoi o serie de expuneri deosebit de interesante despre subiectele de actualitate puse în discuție, astfel: „Securitatea în Zona Extinsă a Mării Negre”, susținută de Iulian Chifu – director al Centrului pentru Prevenirea Conflictelor și Early Warning, „Aspecte generale ale politicii externe românești”, susținută de Ștefan Tinca – director general pentru afaceri politice în Ministerul Afacerilor Externe și „Provocările globale ale Uniunii Europene”, susținută de Răzvan Buzatu, expert în afaceri europene și dezvoltare instituțională.

#UNAp #educație #NDC #NATO 

 

 

 back