Banner Banner Banner

 


FESTIVITATEA DE ABSOLVIRE A PROMOȚIEI 122

„NICOLAE BĂLCESCU 200”

 

Festivitatea de absolvire a Promoției 122 „Nicolae Bălcescu 200” a Universității Naționale de Apărare „Carol I” a avut loc astăzi, 19 iulie 2019, pe esplanada din fața Monumentului Eroilor Patriei.

Cu prilejul festivității de absolvire, instituția noastră a aniversat 130 de ani de la înființarea Școlii Superioare de Război fiind, la acea vreme, a șasea instituție militară de învățământ superior din Europa, alături de cele din Berlin, Viena, Paris, Torino și Bruxelles.

În timpul ceremoniei, trei elicoptere IAR 330 Puma din dotarea Bazei 90 Transport Aerian „Comandor Aviator Gheorghe Bănciulescu” au survolat monumentul.

După ceremonia de absolvire, în cea de-a doua parte a activității, au fost oferite o serie de premii din partea Asociației absolvenților Universității Naționale de Apărare „Carol I” pentru cea mai valoroasă lucrare și din partea Asociaţiei „Advanced Distributed Learning Romania”, care a acordat premiul „Inovare și originalitate în știință militară”.

Astăzi, o nouă promoție de absolvenți își continua parcursul firesc din instituția noastră în structurile Ministerului Apărării Naționale, în misiuni internaționale sau în comandamentele Alianței Nord Atlantice.

La acest important eveniment pentru întreaga comunitate academică a instituției au participat, șeful Statului Major al Apărării, oficialități militare și civile de rang înalt, atașați ai apărării acreditați la București, reprezentanți ai Asociației Naționale a Veteranilor de Război, ai Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, cadre didactice universitare și membrii familiilor absolvenților.

 

 

 back