Universitatea Nationala de Aparare

"Carol I"

Login

  

 

Convocarea științifică și metodică

a personalului didactic din UNAp

 

Universitatea Națională de Apărare „Carol I” a organizat astăzi, 22 septembrie 2020, Convocarea științifică și metodică a personalului didactic cu tema ,,Reproiectarea învățământului superior militar între tradiție și avangardă științifică", în Aula instituției.

În deschiderea evenimentului comandantului (rectorul) Universității Naționale de Apărare „Carol I”, generalul de brigadă Dorin Corneliu Pleșcan, a adresat cuvântul de bun venit participanților, menționând, printre altele, rolul deosebit pe care instituția noastră îl are în procesul de modernizare a învățământului superior militar, luând în considerare principalele linii de efort pentru perioada 2020-2024.

În prima parte a activității au luat cuvântul locțiitorul pentru operații și instrucție al șefului Statului Major al Apărării, general-maior Vlad Gheorghiță, care a prezentat concepția de modernizare a învățământului militar în viziunea Statului major al Apărării și generalul-locotenent Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării, care a transmis celor prezenți câteva idei de bază despre necesitatea modernizării sistemului de învățământ superior militar, corelate cu actualele priorități ale Statului Major al Apărării.

Invitat la activitate să ia cuvântul, președintele Autorității Naționale pentru Calificări, prof. univ. dr. ing. Tiberiu Gabriel Dobrescu, a adus în discuție provocarea reală pentru instituțiile de învățământ superior în stabilirea rezultatelor învățării.

Șeful Direcției Generale Management Resurse Umane, general de flotilă aeriană George Spiridonescu, a prezentat participanților corelația dintre Ghidul carierei militare și Strategia de modernizare a învățământului militar.

Participanții au avut șansa de a-l audia pe directorul executiv al Direcției Generale Programe Capital Uman, Dragoș Iorga, care a prezentat noutățile și perspectivele pentru universități ale Programului Operațional Capital Uman 2021-2027, un subiect de interes major pentru comunitatea academică a universității noastre.

În finalul primei zile a activității, comandorul prof. univ. dr. Titi-Iulian Agafiței, din cadrul Direcției Generale Învățământ Universitar, a prezentat scurte îndrumări ale Ministerului Educației și Cercetării privind organizarea învățământului superior în anul universitar 2020-2021.

Convocarea științifică și metodică a generat dezbateri pe subiecte de interes și de actualitate din învățământul superior militar, au fost două zile constructive, cu informații valoroase, care urmează a fi puse în practică începând cu anul universitar 2020-2021.

Având în vedere recomandările existente pe timpul pandemiei, convocarea a fost transmisă live în două amfiteatre, fiind urmărită de întregul personal didactic al instituției noastre.

 

 

 back 

STRATEGII XXI

Sub egida STRATEGII XXI se derulează anual o serie de conferinţe ştiinţifice de amploare, organizate de către facultăţi şi centre de cercetare din universitate.

Pentru mai multe informatii click aici


STRATEGII XXI - FCSM

“TEHNOLOGII – APLICATII MILITARE, SIMULARE SI RESURSE”
Facultatea de comandă şi stat major
Bucureşti, 21-22 mai 2020

Pentru mai multe informatii click aici


STRATEGII XXI - FSA

“SCHIMBĂRI STRATEGICE ÎN SECURITATEA ŞI RELAŢIILE INTERNAŢIONALE”
Facultatea de Securitate şi Apărare
Bucureşti, 09-10 aprilie 2020

Pentru mai multe informatii click aici


STRATEGII XXI - Scoala Doctorala

Conferinţa internaţională
„GLOBAL SECURITY AND NATIONAL DEFENCE”
UNIVERSITATEA NAŢIONALĂ DE APĂRARE “CAROL I”
SCOALA DOCTORALA
Bucureşti, România, 07 - 08 mai 2020

Pentru mai multe informatii click aici