FESTIVITATEA DE ABSOLVIRE A PROMOȚIEI 114 ,,DIMITRIE CANTEMIR

 

Universitatea Națională de Apărare „Carol I”  a organizat vineri, 22 iulie 2011, începând cu ora 08.00, pe esplanada din fața Monumentului Eroilor Patriei, festivitatea de absolvire a Promoției 114 „DIMITRIE CANTEMIR” a Facultății de comandă și stat major și a Seriei a XXII-a a cursului postuniversitar „Probleme actuale ale securității naționale” din cadrul Colegiului Național de Apărare.

Manifestarea s-a bucurat de participarea ministrului apărării naționale, domnul Gabriel Oprea, a unor oficialități civile și militare de cel mai înalt rang, precum și a atașaților apărării acreditați la București.

În cuvântul de deschidere, comandantul (rectorul) Universității  Naționale de Apărare „Carol I”, generalul-locotenent prof.univ.dr. Teodor Frunzeti, a menționat faptul că: „Universitatea Națională de Apărare „Carol I” este astăzi integrată structural în sistemul învățământului superior românesc și european, având deschideri remarcabile în domeniul științific și de învățământ, către universități similare, militare și civile, din întreaga lume”.

După premierea șefului promoției, ministrul apărării naționale, domnul Gabriel Oprea, a subliniat în alocuțiunea sa profesionalismul corpului profesoral, calitatea  învățământului desfășurat și prestigiul de care se bucură astăzi Universitatea Națională de Apărare ,,Carol I".

Festivitatea de absolvire a continuat în Aula universității. În atmosferă de sărbătoare, sub privirile pline de admirație ale familiilor și ale cadrelor didactice, absolvenții care îndeplineau condițiile au fost înaintați în grad.

De asemenea, au fost decernate premii de către Fundația „General Ștefan Gușă", Asociația Absolvenților Universității Naționale de Apărare „Carol I", Asociația Națională a Veteranilor de Război, Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere absolvenților care au realizat cele mai valoroase lucrări de licență și de disertație, Asociația „Advanced Distributed Learning România"  acordând premiul pentru cea mai inovatoare lucrare de absolvire.