Vizita locțiitorul comandantului Universității Naționale de Apărare a Republicii Populare Chineze la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”

 

 

Comandantul (rectorul) Universității  Naționale de Apărare „Carol I”, generalul-locotenent prof. univ. dr. Teodor Frunzeti a primit miercuri, 2 iunie, vizita unei delegații a Universității Naționale de Apărare a Republicii Populare Chineze condusă de locțiitorul comandantului acestei instituții, general maior Wang Yong Sheng.

În cadrul întâlnirii cu oficialii chinezi le-au fost prezentate concepția învățământului militar superior din cadrul instituției, principalele structuri funcționale de învățământ, fiind totodată analizate perspectivele unei noi colaborări în domeniu, având în vedere că în prezent, datorită relațiilor de colaborare și prietenie dintre Armata României și Armata Republicii Populare Chineze, începând cu primăvara acestui an Universitatea Națională de Apărare „Carol I”  beneficiază de un laborator de învățare a limbii chineze.

 De asemenea, au fost vizitate galeria comandanților, aula universității, amfiteatrul “Nicolae Iorga”, sala senatului, galeria profesorilor și laboratorul fonic destinat învățării limbii chineze.

La finalul vizitei, locțiitorul comandantului Universității Naționale de Apărare a Republici Populare Chineze a semnat în Cartea de Onoare a Universității Naționale de Apărare „Carol I”.

Activitatea se înscrie în cadrul general de dezvoltare a relațiilor bilaterale în domeniul învățământului militar superior cu Republica Populară Chineză.