Curs de limbă chineză la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”

 

 

Luni 01 martie a.c., la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” a avut loc  deschiderea unui nou curs în cadrul Departamentului de Limbi Străine, cursul de limba chineză.

La activitate au participat atașatul militar, aero și naval colonel Lin Li al Republicii Populare Chineze și adjunctul acestuia, contraamiral de flotilă Cătălin-Silviu Dumistrăcel din cadrul Statului Major General, reprezentanți ai Direcției Managementului Resurse Umane.

În cuvântul de deschidere, domnul general de flotilă aeriană prof. univ. dr. Florian Răpan – locțiitorul comandantului Universității Naționale de Apărarea „Carol I”, a evidențiat faptul că obiectivul fundamental al departamentului îl constituie organizarea și desfășurarea procesului de învățare a limbilor străine, prin cursuri intensive, în vederea formării și dezvoltării competențelor lingvistice ale personalului militar profesionalizat și ale salariaților civili din Ministerul Apărării Naționale precum și din alte structuri, a căror activitate profesională necesită aceste abilități.

De asemenea, general de flotilă aeriană prof. univ. dr. Florian Răpan a subliniat faptul că îndeplinirea standardelor de calitate și alinierea la cerințele Cadrului Comun European reprezintă priorități actuale ale învățământului de limbi străine din sistemul militar. În Universitatea Națională de Apărare „Carol I” preocupările pentru realizarea acestor obiective se concretizează în elaborarea de noi obiective didactice, planuri de învățământ, programe analitice și teste de performanță.

Universitatea Națională de Apărare „Carol I” deschide astfel începând cu  1 martie a.c., prima serie a cursului de învățare a limbii chineze destinat, pentru început, personalului militar și civil din instituțiile cu atribuții în domeniul securității și apărării naționale. Cursul de limba chineză se adăugă celor de engleză, franceză, germană, arabă, turcă, rusă, neogreacă și celui de limba română pentru ofițerii străini.