Vizita generalului-maior Mart de Kruif, fost comandant al Comandamentului Regional de Sud din Afganistan la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”

 

 

Generalul-maior  Mart de Kruif, fost comandant al Comandamentului Regional de Sud din Afganistan, a efectuat în data de 07 ianuarie a.c. o vizită oficială  la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”.

După primirea de către comandantul (rectorul) universității, generalul-locotenent prof.univ.dr. Teodor Frunzeti, generalul-maior  Mart de Kruif  a prezentat ofițerilor studenți, masteranzi și cursanți cât și numeroaselor oficialități civile și militare prezente în Aula universității, o expunere privind situația militară actuală din Afganistan, cu accent pe provocările cărora trebuie să le facă față statele care contribuie cu trupe la această misiune.

La terminarea prezentării, generalul-maior  Mart de Kruif a vizitat, galeria comandanților, sala senatului, galeria profesorilor, vizita finalizându-se cu o conferință de presă în cadrul căreia, generalul-maior  Mart de Kruif, a subliniat „Mă simt foarte atașat și devotat față de români, pe care i-am considerat dintotdeauna niște militari foarte pricepuți și foarte bine pregătiți și care s-au dovedit a fi absolut capabili să îndeplinească și să înțeleagă misiunile care le-au revenit”.

Generalul-maior  Mart de Kruif s-a născut în Olanda, la Apeldoorn, la 1 septembrie 1958. Și-a început cariera în 1977 la Academia Militară din Breda. De-a lungul carierei sale, a îndeplinit mai multe funcții atât pe teritoriul național, cât și în cel internațional. În martie 2008, a fost avansat la gradul de general-maior, iar în perioada noiembrie 2008 - noiembrie 2009 a fost comandant al Comandamentului Regional de Sud din Afganistan, unde a condus aproximativ 23000 de militari din 17 națiuni.