Participarea unei delegații din cadrul Universității Naționale de Apărare “Carol I”, la elaborarea unui studiu comparativ, dintre Institutul Norvegian pentru Afaceri Internaționale (NUPI) și Centrul de Studii Strategice de Apărare și Securitate

 

În perioada 11-13.03.2009 o delegație a Universității Naționale de Apărare „Carol I”, sub conducerea cerc. șt. dr. Nicolae Dolghin, va participa la elaborarea unui studiu comparativ asupra mediului de securitate la Marea Neagră și Marea Barents, în cadrul proiectului de cooperare dintre Institutul Norvegian pentru Afaceri Internaționale (NUPI) și Centrul de Studii Strategice de Apărare și Securitate al instituției noastre.

Centrul de Studii Strategice de Apărare și Securitate, din cadrul  Universității Naționale de Apărare „Carol I”, urmărește îndeplinirea obiectivelor stabilite de Consiliul Suprem de Apărare a Țării și de Senatul Universității Naționale de Apărare „Carol I” privind identificarea și analiza principalelor evoluții din mediul actual de securitate, în special din zonele de interes pentru România, studierea fenomenului militar contemporan, precum și a consecințelor acestuia asupra instituției militare.