Promoția 112
UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE - 150

 

Universitatea Națională de Apărare „Carol I” a organizat, vineri, 24 iulie a.c., o ceremonie cu ocazia împlinirii a 120 de ani de la înființarea Școlii Superioare de Război, finalizarea studiilor de către ofițerii Promoției a celei de a 112-a „UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE-150” și încheierea cursurilor celei de a VII-lea serii a Colegiului Național de Apărare.

La evenimentul ce a avut loc pe esplanada din fața Monumentului Eroilor Patriei, au participat, alături de absolvenți, personalități remarcante cum ar fi șeful Departamentului Securitate Națională din cadrul Administrației Prezidențiale, domnul Iulian Fota, Secretarul de Stat pentru Politica de Apărare și Planificare, domnul Viorel Oancea, cadre didactice din Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, dar și membrii ai familiilor celor care au încheiat încă o etapă în pregătirea lor profesională. O etapă care, așa cum a subliniat în cuvântul său, comandantul (rectorul) Universității Naționale de Apărare „Carol I”, general-locotenent prof. univ. dr. Teodor Frunzeti, le oferă posibilitatea de a aborda și analiza, cu mai multă competență, atât aspectele vieții militare cât și cele ale vieții civile

Șeful Promoției 112 „UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE-150” , locotenent-colonelul Alexandru Jugaru și șefii promoțiilor conducere interarme, forțe terestre – locotenent-colonelul Dănuț Geaba și forțe aeriene – locotenent-colonelul Codrin Herțanu, au fost recompensați cu diplome și cadouri simbolice.

În cadrul aceleași festivități, Drapelul de Luptă al Universității Naționale de Apărare „Carol I” a fost decorat, în numele Președintelui României de către domnul Iulian Fota, șeful Departamentului Securitate Națională din cadrul Administrației Prezidențiale, cu Ordinul STEAUA ROMÂNIEI în grad de Ofițer.

Festivitatea s-a încheiat la Clubul ofițerilor din Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, unde s-au înmânat diplomele de absolvire și s-a ciocnit o cupă de șampanie.